Je hebt onlangs een kunstproduct op de natuurlijke nagel laten plaatsen, dit kunnen Gelnagels zijn of Gellak. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van de nagels adviseren wij onderstaande tips op te volgen.

 1. Nagelriem olie
  Tijdens het dragen van het kunstproduct adviseren wij om nagelriem olie te gebruiken. Nagelriem olie draagt bij aan de vochtregulatie van de natuurlijke nagel onder het kunstproduct en zal ervoor zorgen dat het kunstproduct langer mee gaan.
  Je mag 2 a 3 keer per dag de nagelriem olie aanbrengen en inmasseren op de nagelriemen en nagelwallen.
  Heb je last van droge nagelriemen of een beschadigde huid rondom de nagel? Breng de olie dan 3 keer per dag aan.
 2. Vijlen van het kunstproduct
  De nagels zijn tijdens de behandeling in de gewenste vorm gevijld. Naarmate de tijd verstrijkt zal je merken dat de eigen nagels de natuurlijke vorm gaan aannemen, deze vorm kan afwijken van het kunstproduct. Als je de nagel wilt vijlen, adviseren wij om een kunstnagelvijl te gebruiken, deze ontvang je bij de eerste afspraak in de salon. Hiermee kan je de nagel weer aansluitend vijlen aan het kunstproduct. Vanzelfsprekend worden de nagels ook langer, mocht je dit vervelend vinden dan kan je de nagels inkorten met de kunstnagelvijl. Wij adviseren om het kunstproduct niet te knippen! Dit kan ervoor zorgen dat de natuurlijke nagel beschadigt.
 3. Beschadigingen aan het kunstproduct
  Het kan voorkomen dat er een stukje van het kunstproduct afbreekt. Mocht je hier veelvuldig last van ondervinden dan kan het zijn dat de nagel te lang is. Bij de vervolgbehandeling kijken we samen naar de lengte en krijg je een passend advies. Als je normaliter geen lange nagels gewend bent is het risico op stoten en breken groter dan als je dit wel gewend bent. Dit heeft ermee te maken dat je de ruimte (lengte van de nagel) niet reserveert bij het gebruik van de handen. Het is om deze reden dan ook verstandig om de nagellengte langzaam op te bouwen. Met deze techniek wordt het risico op breken en stoten sterk verminderd.

  Heb je een beschadiging aan het kunstproduct? Neem dan contact op met onze salon. Wij geven dit advies omdat het stoten en beschadigen van het kunstproduct kan leiden tot een beschadiging aan de natuurlijke nagel.